Anke werkte voorheen in de kinderopvang en is daarom behalve leesconsulente dBos ook onze specialis

vrijdag 17 december 2010

En de winnaar is...

Een aantal weken geleden schreef ik al over de boekenstembus-actie om de kinderen van een van onze 'Kunst van Lezen' scholen op een leuke manier te betrekken bij hun nieuwe schoolbibliotheek.
De kinderen mochten vanaf groep 4 stemmen op het boek waarvan zij vinden dat het niet mag ontbreken in de nieuwe schoolcollectie. Een win-win zoals dat heet, zij blij als het boek waarop ze hebben gestemd gekozen wordt, wij blij omdat we inzicht krijgen in de leeswensen van de kinders. Vandaag was het zover: de winnaar werd per klas bekend gemaakt en in cadeau-vorm overhandigd aan de juf. 
Over leesbevordering gesproken. Groep 6 ging collectief uit z'n dak bij de aanblik van Mees Kees, groep 5 gaf een staande ovatie voor het huis Anubis en groep acht slaakte groepsgewijs een 'YESS!' bij klassieker 'Blauwe Plekken'. Te gek! (Missie geslaagd..).
Heel erg verrassend was de gemiddelde kinderkeuze niet; Carry, Francine en Geronimo kwamen veelvuldig voorbij. Dat ook Roald Dahl en Annie Schmidt het nog steeds goed doen stemt mij (stiekem toch) gelukkig.
De opmerkelijkste keuze moet Ot en Sien geweest zijn trouwens. Over klassiekers gesproken.. 

2 opmerkingen: