Anke werkte voorheen in de kinderopvang en is daarom behalve leesconsulente dBos ook onze specialis

donderdag 25 november 2010

De mediacoach op de kaart!

Vandaag zijn er op de Sjalomschool en Obs de Klim-Op opnames gemaakt voor de website van cultuurcoach.org. Brenda en Erica vertellen voor de camera over hun werkzaamheden als mediacoach.
Op de Klim-Op vertelt Erica voornamelijk over leesbevordering, en de nieuwe schoolbibliotheek. Belangrijke invalshoeken zijn hierbij dat de leerkrachten en de leerlingen worden betrokken bij de samenstelling van de nieuwe collectie. Leescoordinator Roos vertelt over haar deelname aan cursus Open Boek, en de samenwerking met Erica op school en in de bibliotheek. Door de aanwezigheid van een mediacoach in school wordt de gang van school naar bibliotheek eenvoudiger gemaakt. Roos is enthousiast over de samenwerking, en doet in haar eigen groep op verschillende manieren aan leesbevordering. Zo zet ze wekelijks nieuwe boeken op de boekentafel. Kinderen worden hierdoor uitgedaagd om de boeken te bekijken, en krijgen meer plezier in het lezen. Haar groep is inmiddels kind aan huis in de bibliotheek. De kinderen vinden het heerlijk om daar lekker te snuffelen en boeken te lenen waar ze op school in lezen.
Op de Sjalomschool, waar Brenda sinds dit schooljaar actief is, ligt de focus in het filmpje vooral op mediawijsheid. Zo vertelt ze over de 'Boeken-bende'. Kinderen maken onder haar leiding verschillende digitale boekverwerkingen. Ze vinden het superleuk, en vooral de digitale poster in de vorm van een Glogster is populair. Deze boeken-bende richt zich op de boeken van schrijfster Marjon Hoffman, onder andere bekend van haar boeken over Floor en de Boskampi's.
Voor het filmpje dat te zien zal zijn op cultuurcoach.org worden een aantal leden van deze bende gefilmd, en vertelt Brenda over het belang van mediawijsheid en gebruik van digitale media in de klas.
Zodra beide fragmenten te zien zijn geven we een seintje!!

1 opmerking:

  1. He collega, je was me voor :). Ben benieuwd hoe de filmpjes worden. Ze hebben bij ons vooral gefilmd dat de kinderen bezig waren met het maken van een digitale poster op glogster. Niet alleen die kids vinden het superleuk, ook de juf zag gelijk allerlei mogelijkheden voor spreekbeurten. En dát is nou precies de bedoeling :)

    Brenda

    BeantwoordenVerwijderen