Anke werkte voorheen in de kinderopvang en is daarom behalve leesconsulente dBos ook onze specialis

donderdag 18 november 2010

Stemmen voor je eigen BieB

Op de Klim-Op school wordt  hard gewerkt aan het realiseren van een nieuwe schoolbibliotheek. Compleet met een nieuwe collectie boeken, mooie bibliotheekmeubels en een geautomatiseerd uitleensysteem. Om een en ander een beetje te laten leven onder de Klim-Op kinderen is er een stembus gemaakt.
Kinderen mogen door middel van een stembriefje op het boek stemmen waarvan ze vinden dat het echt niet mag ontbreken in de schoolbibliotheek. In groep vijf is er inmiddels gestemd en wonder boven wonder: het boek wat door de juffen wordt voorgelezen doet het goed. Weer een bewijsje van het feit dat voorlezen bij uitstek (naast heel leuk) leesbevordering is.
Waar ik dacht stapels Geronimo & Joe Carrot, of Mees Kees te kunnen tellen, verbazen de kinderen mij met hun keuze; een leerling had even hulp nodig, ze kon zo gauw niet op de naam komen van de schrijver van haar favoriete boek. Wellicht was het boek ook bekend zonder auteur, dus gevraagd naar de titel van dat boek waarvan ze vond dat iedereen het zou moeten lezen. 'Ot en Sien' zei ze. Toch goed om eens de stem (letterlijk!) van de kinderen te horen, zo kom je nog eens op een ander idee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten