Anke werkte voorheen in de kinderopvang en is daarom behalve leesconsulente dBos ook onze specialis

vrijdag 4 oktober 2013

Schollevaarse BOEKENBEESTEN druk aan de slag!

Omdat kinderen elkaar het állerbeste kunnen tippen over leuke boeken, en omdat we dachten dat er in Schollevaar wel kinderen te vinden zouden zijn die graag af en toe eens in de bieb komen 'werken', zijn we op zoek gegaan naar BOEKENBEESTEN. Nou, die hebben zich gemeld! Eénendertig stuks, maar liefst! Dat hadden we niet durven dromen, maar we zijn er blij mee! 

Deze BOEKENBEESTEN zijn binnenkort op woensdag- en vrijdagmiddagen een uurtje te vinden in de Kinderbibliotheek in Schollevaar. Echt werken mag nog niet van de wet als je 11 bent en in groep 7 zit. Maar een kijkje nemen achter de schermen, dát mag wel. Leuke activiteiten rondom lezen bedenken voor andere kinderen in de wijk, dat mag ook. Een schrijver uitnodigen bij voorbeeld? Niet verboden. Bezoekers van 4 tot 12 jaar tips geven over leuke boeken? Niemand die zegt dat dat niet mag. En lekker zelf altijd op de hoogte blijven van de leukste en nieuwste boeken? Ook dat is één van de voordelen als je een collega van ons bent :). 

Vito vond het superleuk om boeken te zoeken en meteen ook te vinden. Dát zijn collega's waar we wat aan hebben. Amine vond 'Alles' leuk. Op naar volgende week.

Gloednieuwe collega's :)
Nieuwe vrienden


 Er wordt meteen vergaderd
En geoefend met de catalogus
En gelezen

De kinderen zijn eens in de 2 à 3 weken aan de beurt. 

Yeaaaahhhhhhh!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten