Anke werkte voorheen in de kinderopvang en is daarom behalve leesconsulente dBos ook onze specialis

dinsdag 28 februari 2012

Melissa en Adriaan zijn de beste voorlezers!

Tijdens een spannende voorleesstrijd hebben negen schoolkampioenen van groep 7 en 8 uit Nieuwerkerk, Krimpen en Capelle aan den IJssel laten zien hoe duidelijk en boeiend ze een fragment konden voorlezen uit hun favoriete kinderboek.

De negen schoolkampioenen maakten het de jury knap lastig, wat een talent! Het viel voor de jury, bestaande uit Ellen Portasse, communicatiespecialist en medewerker van de Lokale Omroep Krimpen, Cindy Snoeck, polderdichter uit Krimpen aan den IJssel en Marjolein van Herwijnen, logopediste uit Nieuwerkerk aan den IJssel niet mee. Maar tegen vijf uur kon na een geweldig leuke middag de uitslag bekend gemaakt worden.

Melissa Custic van Basisschool De Wingerd en Adriaan Koster van de Prins Willem Alexanderschool, beide uit Nieuwerkerk aan den IJssel zijn de winnaars geworden. Melissa las voor uit het boek ‘Sproetenliefde’ van Mara Stoffels en Adriaan wist met het boek ‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’ van Roald Dahl het publiek aan het lachen te krijgen.

In maart zullen beiden het in Schoonhoven gaan opnemen tegen voorlezers uit de hele regio. En wie weet zien we één van hen terug in de landelijke finale eind mei in Utrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten