Anke werkte voorheen in de kinderopvang en is daarom behalve leesconsulente dBos ook onze specialis

vrijdag 20 november 2009

11 digidingen voor kids


Met 23 dingen in het achterhoofd startte vorige week in de bibliotheek een korte curus '11 digidingen voor kids' (vanzelfsprekend in aangepaste vorm). Van te voren kregen de deelnemers per mail de opdracht een gmailaccount aan te maken en een paar foto's op een usb-stick te zetten. De nieuwsgierigheid was gewekt.

Na wat basisdingen (hoe gebruik je de stick, hoe sla je op en hoe maak je een nieuwe map) konden we met het echte werk aan de slag: foto's bewerken op de site http://www.photofunia.com/. Hilariteit alom! Op de 11digidingensite staan nog meer leuke sites om uit te proberen. Gisteren heeft iedereen zijn eigen iGoogle-startpagina gemaakt (inclusief spelletjes en filmpjes) en hebben we met elkaar gechat. Binnen no time was het kwart voor vijf.

Je zou denken dat deze dingen bij kinderen van groep 7 en 8 al bekend zijn, want 'hé, die kinderen zijn zo ver met die computer... die kunnen álles!' Mijn collega's en ik merken dat niets minder waar is dan dat. Ze weten natuurlijk wel íéts (de verschillen zijn groot!) en ze leren het snel. En belangrijker nog: ze onthouden het vrij makkelijk. Maar in tegenstelling tot wat veel volwassenen denken, komt ook mediawijsheid niet aanwaaien. Vandaar dat we met deze leuke club nog drie keer bij elkaar komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten