Anke werkte voorheen in de kinderopvang en is daarom behalve leesconsulente dBos ook onze specialis

maandag 15 juni 2009

Doc gesaneerd (aanvulling nieuwe boeken volgt)




Met het oog op de komende verbouwing en de zomervakantie is vandaag het doc (net als vorig jaar) weer flink gesaneerd. Boeken die twee jaar lang niet geleend zijn, werden uit de kast gehaald. En dat wás me een berg! Van sommige boeken is het wel een beetje te begrijpen, maar over andere boeken hebben we ons wel een beetje verbaasd.

Neem nou Leeuwenroof van Paul van Loon. Een boek uit de leuke serie Leeuwenkuil en een populaire schrijver. Dat geldt ook voor Carry Slee, maar Confetti conflict werd de laatste twee jaar niet meegenomen. Hield je van De snoepwinkel van Zevensloten en De club van lelijke kinderen van Koos Meinderts? Dan is zijn boek Sprekend de koningin misschien ook wel wat voor jou. Sanne de Bakker (bekend van Theateracademie.nl) schrijft ook leuke boeken, maar Bang voor meester Tark bleef toch in de kast staan. De boeken van Roald Dahl werden vreemd genoeg ook niet zoveel uitgeleend. Komt dat door de verhalen? Of heeft het meer te maken met het verouderde uiterlijk van de boeken?

De collectie is inmiddels weer wat meer up to date gemaakt. En binnenkort gaat een team naar NBD/Biblion om veel nieuws aan te schaffen. Enige tijd geleden konden leerlingen verzoektitels en -schrijvers indienen, dus er zal weer veel nieuws en interessants te lezen zijn komend jaar. Ben benieuwd of de nieuwe uitgaven van Dahl's boeken volgend jaar wél geleend worden.


Alsnog belangstelling gekregen voor deze of andere niet uitgeleende boeken? Vanaf deze week worden die boeken uitgebreid gepresenteerd tijdens de opening van het doc. Dus, sla je slag ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten